V SVTS vyrástla nová generácia inštruktorov VhT

V dňoch 8.3.-11.3.2018 sa na Chate pri Zelenom plese uskutočnila posledná časť kvalifikačnej prípravy inštruktorov VhT. Za posledné 4 roky sa jedná o druhý ukončený cyklus. Zavŕšil sa tak približne ročný beh prednášok, získavania teoretických vedomostí a praktických zručností, kondičných a lezeckých previerok, testov a rôznych skúšok.

Dnes môžem konštatovať, že rady metodických odborníkov SVTS rozšírilo 13 inštruktorov VhT prvého kvalifikačného stupňa a 3 inštruktori VhT druhého kvalifikačného stupňa. V priemere možno povedať, sa jedná o vyrovnanú skupinu skúsených horalov, ktorí majú na to aby nám boli spoľahlivou posilou v horách aj na kurzoch.

Jednou z podmienok pre pripustenie k záverečným skúškam bolo aj odovzdanie záverečnej práce. Vznikli tak veľmi zaujímavé texty, ktoré prešli jednostupňovou oponentúrou a následne obhajobou pred metodickou komisiou SVTS. Tie, ktoré majú nadpriemernú úroveň a považujeme ich za spoľahlivý zdroj informácií pre verejnosť sme so súhlasom autorov zverejnili v sekcii Záverečné práce inštruktorov.

Svojim novým kolegom prajem aby ich metodika neprestala baviť a aby zvládali držať krok s rýchlo napredujúcim vývojom. Nech im táto práca prináša radosť a pre druhú stranu nech sú športovou, profesionálnou aj morálnou autoritou.

Tak horám zdar.
Janko Šimon, vedúci Vzdelávacieho zariadenia SVTS

Rozlúčková

Prednáška v podkroví navodzuje autentické pocity výškovej hypoxie

Povšimnite si fantastické igloo v pozadí

Lezenie ľadov

Vyšetrovanie integrity snehovej pokrývky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *