20. tatranské stretnutie SVTS 5.-9.X.2022

Deväť (číslom: 9) inštruktorov a k tomu ešte 25 účastníčok a účastníkov.

Vo štvrtok prieskum na BicyclePeak aka Kolový štít: meranie snehu v traverze pod Čiernym št. som zbabelo vzdal = snehu na šmýkanie dosť, oceľové lano pod snehom. Štruktúra snehu: „na nas*atie“ = nedrží, len zavadzia.

V piatok pilierom Fľašky nahor podruhýkrát: v Zmrzlej doline zmrzlý sneh, v žľabe sme natiahli 140m fixu. Ako hovorí klasik: 45° alebo viac. Na Baranie sedlo ešte Majo II. vytiahol ďalšiu päťdesiatku. Na západnej strane to už bolo mäkké, na zostupe z vrcholu na sedlo sa tiež fix hodil.

V sobotu sme s Dudom a s prstom v nose po štvrtkových schodoch vybehli na Baranie s. Aj dole sme zbehli. Na chate si mysleli, že naše družstvo hralo karty za skalou, lebo moje družstvo ešte nevideli vracať sa bez čeloviek. Ale vrcholovka z Baraních rohov je. Neflákali sa ani ďalší rekreanti a inštruktori, laná vyniesli aj na Kežmarský štít, Jastrabku a Kozí štít. Opaľovačka, ale sušenie lán až na chate.    

Ďakujem inštruktorom: „dvojkám“ =  Bajo, Dudo, Jano, „jednotkám“ = Ivan, Ľuboš D., Miro, Mišo, Tomáš. Milankovi sa podarilo zorganizovať fototermín na slnečné nedeľné ráno. Akosi sa nám modelky a modelovia roztratili do sprchy a domov, ale aspoň daktorí nastúpili na plac.

peter(bodka)kalensky(kysláryba)džímejlkom

Foto: Beata, ja, Silvia, Tomáš

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *